lørdag den 6. februar 2010

Første ungryttersamling

Så blev det dagen for min første ungryttersamling. Eller.. Ungrytter er måske så meget sagt, eftersom vi pt kun er 2-3 ungryttere i DK der rider CNC1*. Officielt var det dog også ungrytter/senior samling, og det var primært seniorryttere der deltog.

Undervisningen stod den tyske Andreas Ostholt for, der tiltrods for en brækket arm havde trodset snemængderne for at tage til Danmark. Det betød at vi ville blive undervist på engelsk, men det er sikkert udemærket at få knyttet skolearbejde og ridning sammen ;-)
Vi lagde ud med dressurundervisning om formiddagen, hvor Andreas bad os om at varme op på normalvis, -så ville han holde øje og komme med indput. Det må være svært som underviser at vide præcis hvad der skal tages fat i med helt nye ryttere, derfor synes jeg denne tilgangsmåde fungerede enormt godt. Efter lidt løsgørende arbejde gik mig og Corvette igang med at træne versader. Andreas var hurtig på pletten og havde rettelser til mit schenkelleje. Vi øvede derefter videre og sørme om det ikke virkede. Vores versader blev i hvert fald mere flydende og væsentlig bedre. Galopen var han godt tilfreds med, men ville gerne have hende lidt højere i nakken. Det arbejde vi så på resten af timen, kombineret med kontragalop og tempovekslinger.

Efter en god frokost blev det tid til banebygning, og derefter ridebanespringnings undervisning. Corvette var frisk og klar til endnu en omgang. Hun havde også fået et par timers pause, modsat sidste weekend hvor hun kun lige nåede ind i traileren før hun skulle ud til næste lektion.
Timen startede med springning og bomarbejde rundt på volte. Først i trav, derefter i galop. Bagefter gik vi igang med at ride serier ned gennem ridehallens midterlinie. Det blev varieret med at man halvvejs igennem serien kunne dreje til henholdsvis højre, venstre eller fortsætte ligeud, og derved forsætte af alternative serier. Dette krævede en lydig og vågen hest, og en rytter der på forhånd kunne fortælle hesten hvilken vej der var den rigtige, da der på relativt få galopspring skulle drejes rundt. Vi travede til starten af serien hver gang, og det var nok her i mit sørste udfordring lå. Jeg skulle have Corvette mere foran schenklen, uden hun satte farten op. Og helst for en halv løs tøjle, da der skulle være plads til at strække sig frem og ned over a-tempo springene. Puh ha - det er sørme nemmere i galop. Men samtidigt dejligt at have noget man kan gå hjem og øve på. Til sidst satte vi det hele sammen til en bane vi red igennem et par gange. Det gik fint at dreje rundt på de andre spring, men det var sjov at få redet rundt på en anderledes og lidt mere teknisk bane end jeg får gjort i dagligdagen.

Alt i alt en god dag, selvom man lige skal vende sig til at de halvskøre og hyggelige pony/juniorpiger nu er skiftet ud med nogle halvskøre og hyggelige seniorer og ungryttere. Da vejret ser ud til at fortsætte med at være koldt, gråt og kedeligt bliver vores terræntræningskursus i Tyskland nok udsat til i starten af April. Det gør så forhåbenligvis plads til en nyt kursus med Andreas i løbet af Marts. Det ville være alle tiders - det er jo altid rart at få fulgt op på det man træner :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar